Latvijas Universitāte vienojas ar Borisa un Ināras Teterevu fondu par trīs gadu sadarbību.

23. maijā Latvijas Universitātes Botāniskajā dārzā mecenāti Boriss un Ināra Teterevi un Latvijas Universitātes rektors profesors Mārcis Auziņš parakstīja nodomu protokolu par sadarbību un atbalstu projektiem LU Botāniskā dārza attīstībai, kultūras mantojuma saglabāšanai, kā arī Eiropas humānās tradīcijās balstītu zināšanu un prasmju izplatīšanai.

"Esmu priecīgs vērot filantropijas atdzimšanu Latvijā. Esmu pārliecināts, ka šīs dienas nodomu protokols ir lielas uin skaistas sadarbības sākums, no kā labumu gūs gan Latvijas Universitātes studenti, gan Latvijas sabiedrība kopumā," atzīst Latvijas Universitātes rektors Mārcis Auziņš.

"Mūsu fonds caur ikvienu atbalstīto projektu veicina zināšanu pieejamību. Sadarbība ar Latvijas lielāko universitāti paver iespējas daudzveidīgai sadarbībai vienlaikus gan izglītības kā tādas, gan izglītības vides attīstības jomās," saka mecenāts Boriss Teterevs.

"Ļoti daudzi cilvēki smeļas spēku un iedvesmu dabā, un Botāniskais dārzs ir viena no rīdzinieku mīlētākajām oāzēm. Tas nodrošina gan atpūtas iespējas, gan ir zinātniskās izpētes centrs un mīlestības pret dabu iemiesojums. Es arī ceru, ka atbalsts dārza attīstībai sniegs iespēju vēl vairāk palielināt apmeklētāju skaitu," akcentē mecenāte Ināra Tetereva.

Borisa un Ināras Teterevu fonds. 2010. gadā mecenāti Boriss un Ināra Teterevi nodibināja ģimenes labdarības fondu, lai atbalstītu izcilas un sabiedrībai noderīgas iniciatīvas un veicinātu kultūras, mākslas un izglītības attīstību Latvijā. Saskaņā ar fonda sociālās atildības konceptu būtiski ir rīkoties racionāli un atbildīgi, lai veicinātu augstāku dzīves līmeni un iniciētu plašas un jēgpilnas pārmaiņas sabiedrībā. Fonds sadarbojas un atbalsta cilvēkus, ieceres un pasākumus, kas atbilst šim konceptam. 2012. gadā fonds atbalstīja 150 dažādu iniciatīvu visā Latvijā. 2011. gadā Borisam un Inārai Tetereviem piešķirts Triju Zvaigžņu ordenis, bet pēc gada abi mecenāti atzīti par Gada Rīdziniekiem.

Dalīties