Maija svētku dienās Botāniskais dārzs atvērts apmeklētājiem no 9 rītā līdz 7 vakarā. Pašlaik ir apskatāmi pirmie pavasara ziedētāji, kā arī sākas stādu tirdzniecība.

Vēlais pavasaris nāk ar pavasara burvjulazdas pilnziedu - krāšņi, saulaini dzelteni ziedošais krūms Palmu mājas priekšā greznojas blakus strūklakai. Zālājā, dobēs un zem neizplaukušajiem krūmiem zied prīmulas, vizbulītes, cīrulīši un dažādas sīpolpuķes - hianodokses, eritronijas, pienpulkstenītes. Nedēļas nogalē, ja saule sildīs, pirmos ziedus varētu atvērt Lebnera magnolija, kas tad vēstītu par drīzu pārējo magnoliju plaukšanas sākumu. Acāliju mājā vēl var apskatīt brīnišķīgās vēlu ziedošās acālijas. 

Šonedēļ sākas stādu tirdzniecība - iespējams iegādāties dāliju gumus, ziemcietes, valriekstus, rododendrus, magnolijas un citus dekoratīvos krūmus un lakstaugus. Kā vienmēr - pārdošanā ir dažādi telpaugi. Dārza apmeklētājus aicinām iegriezties jaunajā dārza veikaliņā, kas atvērts kases mājiņā pie ieejas dārzā.

Tropu tauriņu māja Botāniskajā dārzā arī atvērta visas svētku brīvdienas no 11 rītā līdz 7 vakarā. Gaišās un siltās dienas ir sekmējušas tauriņu iejušanos tropu mājā, tādēļ būs ko redzēt ikvienam tauriņu un eksotikas piedzīvojumu baudīt gribētājam.

Dalīties