Ceturtdien, 5. jūlijā pl. 17.00 LU Botāniskajā dārzā Rīgas Puķu Balles ietvaros tiks atklāta RIXC mākslinieku Rasas Šmites, Raita Šmita un Mārtiņa Ratnika inovatīvā tīkla mākslas projekta “Runā ar mani” instalācija.

“Runā ar mani” ir tīkla mākslas darbs, kas aicina cilvēkus komunicēt ar augiem. Mūsdienās arī zinātnieki ir veikuši eksperimentus, lai pārbaudītu seno pieņēmumu, ka augi, ar kuriem runā, aug labāk. RIXC mākslinieki piedāvā iespēju ar interneta starpniecību sazināties ar  Botāniskajā dārzā augošajiem “garās pupas” stādiem, uzmundrinot tos augt ātrāk, spēcīgākiem un skaistākiem.

“Runā ar mani” augu komunikācijas tīklu kopumā veido vairākas instalācijas dažādās valstīs un pilsētās, piedāvājot to iedzīvotājiem iespēju sazināties ar augiem dažādās valodās – angļu, vācu, latviešu, norvēģu un citās. Izstāžu vietās ir uzstādītas tīmekļa kameras, lai internetā varētu sekot līdzi, kā stādi aug. Projekta mājas lapā ir iepējams arī uzrakstīt un nosūtīt vēstījumu, kas pēc mirkļa tiek nolasīts un atskaņots Botāniskajā dārzā augošajiem stādiem.

 

Aicinām ikvienu piedalīties “Runā ar mani” projektā, nosūtot uzmundrinošus vēstījumus Botāniskajā dārzā augošajām “garajām pupām”:

 http://talktome.rixc.lv

 

Instalācija “Runā ar mani” būs apskatāma LU Botāniskā dārza Tropu mājā līdz vasaras beigām. Tuvāka informācija: rixc@rixc.lv, 26546776 (Rasa Šmite).

Dalīties