Sākoties adventes laikam, Latvijas Universitātes Botāniskajā dārzā no 26. novembra līdz 8. janvārim būs apskatāmas dažādu sugu un šķirņu eglītes. Fantāzijas par Ziemassvētku tēmu savos darbos atklāj Jaņa Rozentāla Rīgas Mākslas vidusskolas audzēkņi izstādē „Meklējam eglīti”.

Jau vairākus gadsimtus eglīte ir neatņemama Ziemassvētku noskaņas radītāja. Pēdējā laikā svētkos greznojam ne tikai Latvijas dabai raksturīgo parasto egli, bet arī citu sugu un dažādu šķirņu egles, piemēram, aso un Serbijas egli. Pasaulē ir apmēram 50 sugu egles, kas visas dabā ir sastopamas tikai Ziemeļu puslodē. Cilvēku nerimstošā interese par jaunām formām un skuju nokrāsām liek meklēt arvien jaunas egļu šķirnes, kas rotātu dārzus un svētku brīžus. Oriģināls skatījums uz eglīti un Ziemassvētku noskaņu ir Jaņa Rozentāla Rīgas Mākslas vidusskolas jaunajiem māksliniekiem, kuri savos darbos izmantojuši dažādas eglītes. Izstāde „Meklējam eglīti” apskatāma LU Botāniskajā dārzā no 26. novembra līdz 8. janvārim.

Izstādē redzamās eglītes ir izaudzētas Latvijas kokaudzētavās: AS „Latvijas valsts meži”, Zaļenieku kokaudzētavā un stādaudzētavā „Dimzas”.

 

Dalīties