Atsaucoties uz apmeklētāju vēlmēm, acāliju ziedēšanas krāšņākajā laikā Botāniskais dārzs pagarina darba laiku: marta piektdienās, sestdienās un svētdienās dārzs apmeklētājiem atvērts līdz plkst. 18.00. Šogad pirmo reizi acālijām ir pašām sava siltumnīca - Acāliju māja.

Botāniskajā dārzā vērojama tradicionālā acāliju ziedēšana, šoreiz apmeklētājus aicinām uz jauno Acāliju māju. Acāliju kolekciju vairāk nekā 50 gadus veido profesors Rihards Kondratovičs. Laika gaitā augi ir izauguši, iegūdami varenus apmērus, kas ziedēšanas laikā kļūst par krāšņām baltām, sārtām un violetām kupenām. Apmeklētāji varēs redzēt skaistākos acāliju eksemplārus - lielāko daļu kolekcijas vienkopus, ne tikai ziedošās, bet arī plaukstošās un skaistos, zaļos, noziedējušos krūmus, uz kura fona izceļas ziedošie.

Ziedošās acālijas varēs apskatīt martā un aprīlī. Pavisam dārza kolekcijā ir 124 acāliju šķirnes un hibrīdi, kas ir lielākā acāliju kolekcija Baltijā. Daudzu krūmu ziedošā vainaga diametrs sasniedz vairāk nekā divus metrus.

Latvijas Universitātes "Mēneša pētnieks": Rihards Kondratovičs

ACĀLIJU KOPŠANA

Dalīties