Latvijas Universitātes Botāniskā dārza Tropu tauriņu mājā skatāmi eksotiskie pastniektauriņi, zebrtauriņi, mormoni un pūčtauriņi, lai priecētu tropu eksotikas cienītājus.

Pastniektauriņu netipiskais nosaukums pieļauj visai daudz dažādas vārdu spēles. Pastniektauriņi samērā ātri apgūst un atceras vietas, kurās ir ziedoši augi un atkārto šos maršrutus ik dienu gandrīz kā pastnieks, kas katru dienu piegādā pasta sūtījumus vienā un tajā pašā maršrutā.   

Tāpat kā citi tauriņi, arī pastniektauriņi barojas ar ziedu nektāru, taču tiem piemīt unikāla spēja baroties arī no ziedputekšņiem. Ziedputekšņi satur dažādas aminoskābes, kas ne vien tauriņu mātīšu organismā ļauj attīstīties lielākam skaitam olu, bet arī paildzina tauriņu mūžu. Pastniektauriņi ir viena no visilgāk dzīvojošajām dienastauriņu sugām. To dzīves ilgums var sasniegt pat sešus mēnešus. 

Kompānijā pastniektauriņiem LU Botāniskā dārza Tropu tauriņu mājā apskatāmi arī citi ne mazāk eksotiski un interesanti lidoņi kā parastais mormoņu dižtauriņi, zebrtauriņi un pūčtauriņi. 

 

Par Latvijas Universitātes Botānisko dārzu

Latvijas Universitātes Botāniskais dārzs ir vecākais botāniskais dārzs Latvijā. Dārza 15 hektāru lielā brīvdabas teritorija, augu mājas un Tropu tauriņu māja nodrošina mājvietu ap 6000 dažādiem augiem, kā arī tauriņiem no Dienvidamerikas, Āzijas un Āfrikas tropiskajiem džungļiem, bet rīdziniekiem un pilsētas viesiem piedāvā skaistu pastaigu un kulturālas izklaides vietu. 

LU Botāniskais dārzs atrodas Rīgā, Pārdaugavā, Kandavas ielā 2. Vasaras sezonā dārzs apmeklētājiem būs atvērti no plkst. 10.00 līdz 21.00. Ieejas maksa LU Botāniskajā dārzā vasaras sezonā: skolēniem ar klasēm – EUR 1.90, skolēniem individuāli – 2.90 EUR, studentiem un pensionāriem – EUR 3.90, pieaugušajiem – EUR 4.90. Bezmaksas ieeja: pirmsskolas vecuma bērniem, Latvijas Universitātes studentiem un darbiniekiem, I un II grupas invalīdiem.

Dalīties