Palmu mājas vestibilā no 8. jūlija līdz 26. augustam skatāma izstāde, kas tapusi Rites tautskolas organizētajā papīra liešanas simpozijā, kas norisinājās no 1. līdz 5. jūlijam.

Izstādē redzamie darbi ir pārsvarā tapuši papīra liešanas simpozijā Ritē. Akvareļu gleznojumi no dabas gleznoti uz pašu izgatavota roksmēluma papīra, kas gatavots no lina, kaņepes un kokvilnas šķiedrām. Lampas un dekoratīvie papīri izlieti no tabakas šķiedras. Izstādē aplūkojami arī dārzeņu un augļu papīri, kas izgatavoti, izmantojot seno papirusa papīra izgatavošanas metodi.

Izstādē apskatāmo darbu autores ir Agnese Šimanovska, Ērika Māldere, Ērika Zutere, Kristīne Japiņa, Irēna Ansava, Sandra Dzilna, Eva Maria Juras, Dace Rieksta, Anda Mazvērsīte, Dina Baumane un mazmeita Lote, Zita Zaržecka. 

Projekta autore un vadītāja ir Ilze Dilāne. Vairāk par Rites tautskolu.

Par Latvijas Universitātes Botānisko dārzu

LU Botāniskais dārzs atrodas Rīgā, Pārdaugavā, Kandavas ielā 2. Maijā-augustā dārzs apmeklētājiem ir atvērts no plkst. 10.00 līdz 21.00. Ieejas maksa LU Botāniskajā dārzā: skolēniem ar klasēm – EUR 1.90, skolēniem individuāli – 2.90 EUR, studentiem un pensionāriem – EUR 3.90, pieaugušajiem – EUR 4.90. Bezmaksas ieeja: pirmsskolas vecuma bērniem, Latvijas Universitātes studentiem un darbiniekiem, I un II grupas invalīdiem.

Dalīties