31. jūlijā LU Botāniskajā dārzā notiks ekskursija par ārstniecības augiem, to vākšanu, sagatavošanu un uzglabāšanu. Dalībai ekskursijā jāpiesakās iepriekš.

Bieži dzirdēts stereotips, ka ārstniecības augus drīkst vākt tikai līdz Jāņiem, tomēr šis apgalvojums ir nepatiess – aktīva ārstniecības augu vākšanas sezona turpinās visas vasaras garumā un iestiepjas pat rudens mēnešos.

Trešdien, 31.jūlijā plkst. 19.00 LU Botāniskajā dārzā ekskursijā būs iespēja iepazīt ārstniecības augus, kuru vākšana ir aktuāla tieši šobrīd, kā arī papildināt zināšanas par pareizu ārstniecības augu vākšanu, sagatavošanu un uzglabāšanu. Ekskursiju vadīs farmaceite un ārstniecības augu speciāliste Anita Liberte. Plānotais ekskursijas garums – aptuveni 90 minūtes.

Dalības maksa pasākumā 1 personai: 2 EUR (gida pakalpojumi) + ieejas biļete

Dalībai ekskursijā ir jāpiesakās iepriekš. Šobrīd visas vietas ekskursijā ir aizņemtas. Ir iespējams pieteikties gaidītāju rindā elektroniskajā pieteikuma anketā šeit: goo.gl/gaevsN  Ja ekskursijā atbrīvosies vietas, rindas kārtība dosim iespēju ekskursijā piedalīties cilvēkiem gaidītāju rindā. 

Ekskursiju cikls par ārstniecības augiem notiks arī augustā. Turpmākās ekskursijas notiks 14. un 28. augustā plkst. 19.00.

Plašāka informācija: 67450860 vai agnese.reke@lu.lv

Par Latvijas Universitātes Botānisko dārzu

LU Botāniskais dārzs atrodas Rīgā, Pārdaugavā, Kandavas ielā 2. Maijā-augustā dārzs apmeklētājiem ir atvērts no plkst. 10.00 līdz 21.00. Ieejas maksa LU Botāniskajā dārzā: skolēniem ar klasēm – EUR 1.90, skolēniem individuāli – 2.90 EUR, studentiem un pensionāriem – EUR 3.90, pieaugušajiem – EUR 4.90. Bezmaksas ieeja: pirmsskolas vecuma bērniem, Latvijas Universitātes studentiem un darbiniekiem, I un II grupas invalīdiem.

 

Dalīties