No Kostarikas saņemtās zebrtauriņu kūniņas ir veiksmīgi izšķīlušās un izlidojušie tauriņi LU Botāniskā dārza Tauriņu mājā jūtas pietiekami omulīgi, lai šeit pat vairotos.

Dzīvnieku valstī par labiem dzīves apstākļiem liecina jaunās paaudzes rašanās. Tauriņu mājā pilnu ciklu – oliņa-kāpurs-kūniņa-pieaudzis tauriņš, izdzīvo divas sugas. Pasifloras lapas ir iecienījuši prāvie baltie un “adatainie” zebrtauriņu kāpuri. Pazarēs ir manāmas kūniņas, bet laimīgie vecāki bezrūpīgi lidinās starp siltumnīcā esošajiem augiem. Turpat līdzās esošās banānu lapas ir dekorētas ar baltām kniepadatas izmēra pūčtauriņu oliņām, bet apakšpuses – ar to ēdelīgajiem kāpuriem, kas aiz sevis atstāj tikai cietās lapu dzīslu skrandas. Karstajā vasarā lantānu ziedos lielā skaitā barojas arī sārti melnie pastniektauriņi.

Par LU Botāniskā dārza Tropu tauriņu māju.

Atgādinām, ka Tauriņu mājas apmeklējums ir iekļauts Botāniskā dārza ieejas biļetes cenā. Maijā-augustā dārzs apmeklētājiem ir atvērts no plkst. 10.00 līdz 21.00. Ieejas maksa LU Botāniskajā dārzā: skolēniem ar klasēm – EUR 1.90, skolēniem individuāli – 2.90 EUR, studentiem un pensionāriem – EUR 3.90, pieaugušajiem – EUR 4.90. Bezmaksas ieeja: pirmsskolas vecuma bērniem, Latvijas Universitātes studentiem un darbiniekiem, I un II grupas invalīdiem.

 

Dalīties