Latvijas Universitātes Botāniskā dārza Tropu tauriņu mājā ieradušies jauni, pavisam eksotiski naktstauriņi - pūčtauriņi.

Pūčtauriņu ģints nosaukums Caligo tulkojumā no latīņu valodas nozīmē “krēsla, tumsa”. Atšķirībā no lielākās daļas citu eksotisku tauriņu pūčtauriņi labi jūtas arī Latvijas rudenīgajās dienās, kad gaismas ir maz un gandrīz nekad nespīd spoža saule. Pūčtauriņu nosaukuma rašanos iedvesmojis to īpatnējais spārnu zīmējums. Spārnus rotā "viltus acs", kas atgādina pūces skatienu. Spārnu neuzkrītošā krāsa šiem naktstauriņiem palīdz maskēties, bet spārnu zīmējums kalpo apkārtējo baidīšanai un sevis aizsargāšanai. Drosmīgākie tauriņi var nosēsties uz tumšā apģērbā tērptu apmeklētāju pleciem, ļaujot sevi apbrīnot pavisam nelielā attālumā. Pūčtauriņi ir salīdzinoši kareivīgi un parasti cenšas ieņemt labākās vietas pie barotavām. Apmeklētājiem šajā laikā var palaimēties redzēt arī pūčtauriņu romantiskos dzīves mirkļus, kad jaunie tauriņi ar straujiem lidojumu manevriem cenšas sev pievērst savu iecerēto uzmanību.

Kopā ar pūčtauriņiem Tauriņu mājā rudeni bauda arī zilie morfīdi, pastniektauriņi, zebrtauriņi, kliperi un mormontauriņi.

Ieeja Tropu tauriņu mājā katru dienu no plkst. 10.00 - 19.00 (septembrī) un plkst. 10.00-16.00 (sākot ar oktobri), iegādājoties ieejas biļeti LU Botāniskajā dārzā, bez papildus samaksas.

Dalīties