2020. gada 14. feburārī Latvijas Universitāte sadarbībā ar Engures ezera dabas parka fondu rīko talku un apsaimniekošanas demonstrācijas semināru LIFE Peat Restore projekta teritorijā dabas parkā “Engures ezers”.  

Šā gada janvāra beigās  Engures ezera dabas parkā uzsākta kaļķaino zāļu purvu atbrīvošana no krūmu apauguma, padarot orhidejām un citām retām sugām bagātos zāļu purvu klajākus. Tas palīdzēs saglabāt purvus, veicinot to attīstību, tostarp kūdras veidošanos un oglekļa uzkrāšanos, kā arī nodrošinās piemērotas dzīvotnes daudzām aizsargājamām sugām. Šajā ziemā tiks aizsprostoti arī grāvji pie Lepstes lāmas, lai aizkavētu strauju ūdens noteci no purviem un tie ilgāk saglabātos mitri. Krūmu izciršanas darbus koordinē Engures ezera dabas parka fonds.

Lai ne tikai runātu par apsaimniekošanu, bet pamēģinātu arī, ko nozīmē darīt pašiem, 14. februārī aicinām kopīgiem spēkiem novākt krūmu apaugumu. LIFE Peat Restore projekta eksperti un apsaimniekotāji pastāstīs par Engures ezera piekrastes kaļķainajiem zāļu purviem. Neformālā gaisotnē tiks apspriesta zāļu purvu apsaimniekošanu un kāpēc tā nepieciešama. Tā būs lieliska iespēja pamēģināt darīt savām rokām, kā arī darbošanās gaitā un sarunās izvērtēt šāda veida apsaimniekošanas darbu plašākas pielietošanas iespējas citviet Latvijā.

Tikšanās pl. 10.00 autostāvlaukumā pie Engures ezera (netālu no LU Ornitoloģisko pētījumu centra). Darbošanās dabā paredzēta līdz aptuveni pl. 13.30. Pašiem līdzi jāņem darba cimdi, nepieciešami ūdensnecaurlaidīgi zābaki un darba apģērbs, noderēs arī izturīgas dārza šķēres jauno priežu nogriešanai. Pusdienas nodrošinās organizatori.

Lūdzam dalībniekus pieteikties līdz 10. febuārim (agnesepriede@hotmail.com, 29640959).

Dalīties