No 2020. gada 5. līdz 14. jūnijam Latvijas Universitātes Botāniskajā dārzā būs apskatāma kaktusu un citu sukulento augu izstāde, kas tapusi sadarbībā ar Kaktusu un citu sukulentu biedrību.

Sukulento augu izstādes jau ir kļuvušas par tradicionālu un apmeklētāju iemīļotu notikumu LU Botāniskajā dārzā. Izstādē Palmu mājas vestibilā būs apskatāmi kaktusi un citi sukulentie augi, kā arī sanpaulijas no Latvijas Kaktusu un citu sukulentu biedrības entuziastu privātajām kolekcijām. Šogad izstādē galvenā uzmanība tiks pievērsta miniatūro kaktusu ģintij no Meksikas Turbinicarpus un populārajiem rozešu sukulentiem no Dienvidāfrikas havortijām Haworthia – abiem augiem Kaktusu un citu sukulentu biedrība šogad piešķīrusi gada augu statusu. Ekspozīcijā būs arī dažādu citu ģinšu kaktusi un sukulenti, kuri ir vieni no iecienītākajiem telpaugiem. Izstādē būs aplūkojami gan tādi sukulenti, kuru audzēšana ir salīdzinoši vienkārša, gan arī prasīgāki augi - tādi, ko var audzēt tikai pieredzējuši audzētāji, ja ir nodrošināti šiem augiem piemēroti apstākļi. Būs arī skaisti ziedošās sanpaulijas.

Izstādes laikā apmeklētājiem būs iespēja konsultēties ar zinošajiem Kaktusu un citu sukulentu biedrības pārstāvjiem par sukulento augu kopšanu, kā arī nelielos daudzumos augus iegādāties.

Izstāde Palmu mājas vestibilā būs apskatāma no 5. līdz 14. jūnijam botāniskā dārza darba laikā (katru dienu 10.00-21.00). Izstāde pieejama, iegādājoties ieejas biļeti LU Botāniskajā dārzā. Ieejas biļešu cenas meklē šeit: https://www.botanika.lu.lv/darba-laiks-cenas/darba-laiks-bilesu-cenas/

Dalīties