No 1. augusta līdz 30. augustam LU Botāniskā dārza Palmu mājas vestibilā apskatāma Daces Molas izstāde "Sapņa ēnā". Tā apskatāma dārza darba laikā (katru dienu, 10.00 - 21.00), iegādājoties ieejas biļeti.

Izstādē apskatāmi Daces Molas Latvijas Mākslas akadēmijas bakalaura studijās tapušie stikla darbi - mozaīka, pūstā stikla darbi un stikla lausku instalācija.

Dace Mola (1974) absolvējusi Tresham koledžu (māksla un dizains) Anglijā (2010), Latvijas Mākslas akadēmiju, stikla mākslas apakšnozari (2020) un turpina maģistra studijas Latvijas Mākslas akadēmijā stikla mākslas apakšnozarē.

No 2009. gada piedalījusies vairākās grupu izstādēs Latvijā un Anglijā. Strādā Baldones Mākslas skolā par zīmēšanas, gleznošanas un stikla mākslas skolotāju.

Anotācija darbam “Sapņa ēnā”:

Visa iesākums ir sapnis, kura iespaidā cilvēks pieņem lēmumus dzīves virzienam. Sapnis, kā pieredzes lauskas, intuitīvi veidojas krāsainās un grandiozās vīzijās, kuras plūst, vada un veido mūsu redzējumu par pasauli un sevi tajā. Mākslinieces sākotnējais redzējums par sapni, kā nenozīmīgu dzīves blakus produktu, kuram nav vērts pievērst uzmanību, izvērtās par atziņu, ka sapņi ir cilvēka dziļāko, nepamanīto emociju un vajadzību atskaņas. Sapnis, izrādās, ir labs materiāls sevis iepazīšanai un sajušanai. Paņemot rokās šo trauslo stikla lausku objektu, kas attēlo sapni, un, sajūtot prieku par tajā ietverto mirdzumu un gaismu, ir iespēja veidot to jaunās formās, jo stikla lauskas ir tikai saķērušās un padodas transformācijai. Tieši tāpat mēs ar prātu varam analizēt savus emocionālos pārdzīvojumus, kas atklājas sapņos un transformēt jaunos apzinātos mērķos, panākot balansu starp apzināto un neapzināto.

Izstāde aplūkojama LU Botāniskā dārza Palmu mājas vestibilā Botāniskā dārza darba laikā 10.00-21.00, iegādājoties botāniskā dārza ieejas biļeti.

Dalīties