7. augustā plkst. 19.00 LU Botāniskajā dārzā notiks ekskursija par indīgajiem augiem. Dalībai ekskursijā ir jāpiesakās iepriekš.

Augi, atšķirībā no dzīvniekiem, nespēj aizbēgt no ienaidniekiem, tāpēc daba tos ir apveltījusi ar spējām sevi aizsargāt, atrodoties nekustīgā stāvoklī. Daļa augu aizsargājas, izmantojot ērkšķus un dzeloņus, bet daļa – izmantojot indīgas ķīmiskās vielas. Pasaules florā ir daudz augu, kuru inde var būt bīstama ne tikai neuzmanīgiem dzīvniekiem, bet arī cilvēkiem. Latvijas florā vien ir aptuveni 100 dažādi indīgie augi. Ne visi no tiem ir bīstami cilvēkiem, taču saskarsme ar atsevišķiem Latvijas indīgajiem augiem var būt bīstama un pat letāla. Visbiežāk saindēšanās ar indīgajiem augiem notiek cilvēku nezināšanas vai neuzmanības dēļ, indīgos augus sajaucot ar līdzīgiem uzturā lietojamiem augiem, lietojot ārstniecības augus pārlieku lielās devās vai pavisam vienkārši, neatpazīstot augu un neievērojot nepieciešamo piesardzību saskarsmē ar to.

Lai pasargātu sevi un savus tuviniekus no briesmām, ko var radīt indīgie augi mums apkārt, kā arī lai iepazītu krāšņo, pārsteigumiem pilno indīgo augu pasauli, LU Botāniskais dārzs aicina uz tematisko ekskursiju “Indīgie augi Latvijas un pasaules florā”. Ekskursija notiks 2020. gada 7. augustā plkst. 19.00. Ekskursijas garums aptuveni 1 stunda. Ekskursija notiks LU Botāniskā dārza brīvdabas teritorijā.

Dalībai ekskursijā jāpiesakās iepriekš – vietu skaits ekskursijā ir ierobežots. Šobrīd visas vietas ekskursijā ir aizņemtas. 

Dalības maksa ekskursijā vienai personai: 2 eur (gida pakalpojumi) + ieejas biļete botāniskajā dārzā. Ieejas biļešu cenas: https://www.botanika.lu.lv/darba-laiks-cenas/darba-laiks-bilesu-cenas/  Bērniem līdz 6 gadu vecumam dalība ekskursijā ir bez maksas.

Pirms pieteikšanās ekskursijai, jāņem vērā:

  • Piesakoties ekskursijai, dalībnieki apņemas ievērot 2 m distanci starp dalībniekiem, kas nav vienas mājsaimniecības iedzīvotāji;
  • Piedaloties ekskursijā, dalībnieks apliecina, ka viņam nav elpceļu infekcijas slimības simptomi, kā arī, nav noteikts pienākums ievērot pašizolāciju, mājas karantīnu vai stingras izolācijas nosacījumus.

Dalīties