No 19. oktobra līdz 31. decembrim LU Botāniskā dārza Palmu mājas vestibilā ir izstādīti papīrliešanas simpozijā radītie darbi. Izstāde apskatāma dārza darba laikā (10.00 - 16.00), iegādājoties ieejas biļeti.

Šovasar no 20.-24. jūlijam Rites tautskolā notika II Starptautiskais IAPMA papīrliešanas simpozijs. Simpoziju organizēja māksliniece Ilze Dilāne, to atbalstīja Starptautiskā papīra mākslinieku organizācija IAPMA. Nedēļas garumā dalībniekiem bija iespēja izgatavot papīru no dažādiem materiāliem Ilzes Dilānes vadībā, gatavot augļu un dārzeņu papirusus Ērikas Zuteres papirusu darbnīcā, apgūt dažādus akvareļglezniecības trikus ar mākslinieci Dinu Baumani un botānisko glezniecību ar Ēriku Mālderi. Kā no pagatavotajiem papīriem izgatavot lampas mācīja Ilze Dilāne un Ērika Māldere. Un, protams, kā parasti simpozija lielākā vērtība bija dalīšanās pieredzes stāstos, tehnikās un paņēmienos. Simpozija noslēgumā tika organizēta improvizēta izstāde, kas uzskatāmi rādīja, cik daudz ir apgūts un izdarīts.

Pēc dažām nedēļām lielākā daļa simpozija dalībnieku darbu turpināja Dzērbenē, Lampu dizaina darbnīcas organizētā un Vidzemes kultūras programmas ietvaros realizētā projekta “Daba rada” ietvaros. Projektu atbalsta Vidzemes plānošanas reģions, Latvijas valsts meži un Kultūrkapitāla fonds. Arī šeit tika akcentēti dabas materiāli un to neizsmeļamās iespējas. Galvenais akcents bija uz lampu radīšanu Ērikas Mālderes un Aigara Lenkeviča vadībā.

No 19.10.2020. LU Botāniskajā dārzā skatāma papīra mākslas izstāde, kas rāda vasaras simpozijos paveikto – dažādu šķiedru papīrus, papirusus, eksperimentus un galaproduktus, kā arī rudens noskaņās lieliski iederošu papīra lampu kolekciju. Izstādē piedalās 12 mākslinieces, un izstādi var apskatīt līdz 31. decembrim.

Dalīties