Katru gadu Palmu mājas paradīzes putna - Karaliskās strelīcijas krāšņā ziedēšana, iepriecina gan apmeklētājus, gan darbiniekus. Iepazīsimies ar šo augu mazliet tuvāk!

Karaliskās strelīcijas Strelitzia reginae savvaļā sastopamas Dienvidāfrikā. Citviet pasaulē tie ir populāri siltumnīcu augi un telpaugi. Valstīs ar siltāku klimatu strelīcijas kā dekoratīvus augus audzē arī āra apstākļos, taču Latvijas klimats tām nav piemērots, tādēļ šeit strelīcijas audzējamas tikai telpās. Auga lapas veido 1-1,5 m augstu puduri. Lapas ir ādainas, olveida iegarenas, pelēkzaļas ar garu, cietu kātu. Ziedi ir lieli, neparastas formas, ar tumši zilas un oranžas krāsas ziedlapām, sānskatā atgādinot paradīzes putna galvas profilu. 

Kopšana:

Audzējot strelīcijas mājās, telpā nepieciešams daudz gaismas, apmēram +15 °C temperatūra, vienmērīgs mitrums un laba vēdināšana. Lai veidotos ziedi nākamajai ziedēšanas reizei, vasaras mēnešos nepieciešams miera periods. Strelīcijas plaukst ziemā – pavasara sākumā. Ziedi veras cits pēc cita, tie ir bez smaržas. Viens zieds zied 2-3 nedēļas. Strelīcijas ir majestātiski augi, kas piepilda telpu ar veselīgu un mierīgu atmosfēru. Uzskata, ka tās nomierina, palīdz būt stipriem un ticēt saviem spēkiem.

Dalīties