Acāliju mājā pakāpeniski sākas acāliju ziedēšanas laiks. Katru janvāri nepacietīgi gaidām šo notikumu, lai sajustu pavasara dvesmu caur ziedošo acāliju skaistumu. Šobrīd ziedus vērušas agrīno acāliju šķirnes.  

LU Botāniskā dārza acāliju kolekcija ir lielākā acāliju kolekcija Baltijā. Tajā ietilpst aptuveni 130 dažādi kultivāri. Acāliju mājā apskatāmo kolekciju 1956. gadā sāka veidot profesors Rihards Kondratovičs (1932.-2017). Šobrīd vecākie augi kolekcijā ir sasnieguši jau  60 gadu vecumu un iespaidīgu izmēru. Kolekcijā ir apskatāmas arī vairākas Latvijā radītas acāliju šķirnes, piemēram, ‘Sārtais dzintars’ un ‘Grācija’. Lielāko daļu no šīm šķirnēm ir radījis jau profesors Rihards Kondratovičs, kurš Latvijā plaši pazīstams arī kā āra rododendru šķirņu selekcionārs.

Atgādinam, ka, ņemot vērā ārkārtas situācija valstī, visas siltumnīcas apmeklētājiem ir slēgtas. Āra teritorija ir pieejama pastaigām katru dienu no plkst. 10.00 līdz 16.00. Ieejas biļetēm ir piemērota 25 % atlaide. Ar ieejas biļešu cenām (bez atlaides) var iepazīties šeit.

Dalīties