No 15. novembra līdz 31. decembrim Palmu mājas vestibilā apskatāma Papīrmākslas jaunrades projekta DABA RADA-2021 ietvaros tapušie darbi. Izstāde apskatāma dārza darba laikā katru dienu 10.00-16.00, iegādājoties ieejas biļeti botāniskajā dārzā.

Izstāde pagarināta līdz 16. janvārim!

Radošajā mājā MEMBERI, Cēsu novada Dzērbenē, Latvijā, no 13.-20.augustam  norisinājās ikgadējais Papīrmākslas jaunrades projekts DABA RADA-2021. Jau otro reizi šo projektu organizē 2 profesionālas latviešu mākslinieces, IAPMA - Starprautiskās papīrlējēju un papīrmākslinieku asociācijas biedres – Latvijas dizaineru savienības biedre, grafiķe Ērika Māldere un tekstilmāksliniece Ērika Zutere, sadarbībā ar Radošās mājas īpašnieku, Lampu dizaina darbnīcas dizaineri Aigaru Lenkeviču.

Projekts radīts, lai sniegtu māksliniekiem atbalstu Covid-19 izraisītās nestabilitātes laikā un nodrošinātu aktivitātes ārpus pilsētas  ar iespēju darboties nelielās grupās un distancēti. Tādā veidā tika apzinātas, izpētītas un rastas jaunas radošas iespējas, kā arī pilnveidotas tradicionālās roku darba prasmes. Savstarpējā saskarsmē, mijiedarbībā un eksperimentos tika pētīti un radoši izmantoti vietējie dabas resursi, otrreizējās pārstrādes materiāli.

Dalībniekiem šogad tika piedāvātas daudzpusīgas iespējas:

  • iepazīties ar projekta atbalstītāju IAPMA un tās darbību;
  • brīvā dabā izliet savu puscaurspīdīgo papīru no otreiz pārstrādātas dažādu šķiedru un celulozes maisījuma, tajā iestrādājot herbarizētus augus un sēklas;
  • pagalmā, pie mājas saimnieka īpašas pašdarinātas krāsns, katlos tvaicēt dažādus augus, ziedus, lapas un izmantojot kodinātājus un rūsināšanas paņēmienus uz papīriem iegūt to atspiedumus (ecoprint);
  • darbnīcā uz vietas no iegūtajiem, iepriekš pašrocīgi sagatavotajiem materiāliem izgatavot gaismekļus.

Radošo iniciatīvu rezultātā tika radīti daudzveidīgi papīrmākslas objekti, skulptūras un lampas. Noslēguma mirkļizstādes darba rezultāts radīja klātesošajos lielu prieku un gandarījumu par paveikto. Kopīgā darbošanās un savstarpējā bagātināšanās kalpoja par ierosmi jaunu mākslas darbu tapšanai, kas gada tumšākajā laikā -  novembrī un decembrī eksponēti projekta noslēguma izstādē LU Botāniskā dārza Palmu mājā.


Izstādes apmeklētāju ievērībai:

  • Izstāde apskatāma ar sadarbspējīgu vakcinācijas vai Covid-19 vīrusa pārslimošanas sertifikātu; 
  • Apmeklējot izstādi, jālieto mutes un deguna aizsegs;
  • Jāievēro 2 m distance no apmeklētājiem / darbiniekiem (izņemot personas, kas dzīvo vienā mājsaimniecībā);
  • Jāievēro LU Botāniskajā dārzā esošās norādes un maksimāli pieļaujamais cilvēku skaits izstādes norises vietā;
  • Izstāde apskatāma dārza darba laikā katru dienu 10.00-16.00, iegādājoties ieejas biļeti botāniskajā dārzā. 

Dalīties