Ziemas Gaismas dārzs 2021

No 17. decembra Latvijas Universitātes Botāniskajā dārzā jau trešo gadu notiks pastaiga “Ziemas Gaismas dārzs”, kas ievada Botāniskā dārza simtgades gadu.  

"Ziemas Gaismas dārzs" ir distancēta pastaiga, kuru jau trešo gadu LU Botāniskajā dārzā organizē uzņēmums “UNTITLED originals”Ziemas gaismas dārza ietvaros, gaismu mākslinieki pārvērš pasauli sev apkārt. Pastaigā ir iespējams apskatīt 30 instalācijas, kuras veidojuši labākie Latvijas gaismotāji, kas pieredzi guvuši teātros, pasākumu nozarē, kino un multimediālos projektos. Pēc pastaigu takas apmeklējuma, apmeklētājiem mājaslapā ziemasgaismasdarzs.lv ir iespējams nobalsot par kādu no gaismas instalācijām - 9% no katras biļetes ieņēmumiem tiks novirzīti tās gaismas instalācijas autoram (vai viņa izvēlētam labdarības projektam), par kuru apmeklētājs nobalsojis.

Ziemas Gaismas dārza pastaigu taka atvērta: no plkst. 17.00 līdz plkst. 22.00 (katru dienu no 17. decembra līdz 16. janvārim, izņemot 24. un 31. decembri)

Biļešu iegāde: tikai iepriekšpārdošanā "Biļešu Paradīze"  interneta kasēs

Ieejas biļešu cena: sākot no 10 EUR. Bērniem līdz 12 gadu vecumam un pensionāriem (uzrādot apliecības pie ieejas) - no 7 EUR. Bērniem līdz 7 gadu vecumam un ivalīdiem (uzrādot apliecības pie ieejas) - ieeja bez maksas

E-pasts uzziņām: zgd@zgd.lv

Mājaslapa: https://ziemasgaismasdarzs.lv/


2021. / 2021. gada “Ziemas Gaismas dārzā” piedalās mākslinieki: Rinalds Popovs, Kristaps Kalnietis, Kristaps Bunga, Kārlis Ozoliņš, Patriks Piternieks, Dārta Zālīte, Jurijs Fjodorovs, Oskars Timbars, Haralds Čibals, Artis Vilks, Vilnis Valle, Oskars Ludboržs, Jānis Purvs, Matīss Kokle, Jūlija Bondarenko, Kārlis Kaupužs, Ričijs Pūciņa un Edgars Ķuzis.

Lai nodrošinātu epidemioloģisko drošību, Ziemas Gaismas dārzā ir noteikta 10 metru distancēšanās starp apmeklētāju grupām. Līdz plkst. 20.00 tas darbosies daļēji drošā režīmā, savukārt no plkst. 20.00 - drošajā režīmā. Tas nozīmē, ka laikā līdz plkst 19.00 Ziemas Gaismas dārzā kopā ar vecākiem var ienākt bērni līdz 12 gadu vecumam (neuzrādot sertifikātus) un bērni līdz 18 gadu vecumam (uzrādot sertifikātu vai skrīninga testu ne vecāku par 72 stundām), taču no plkst. 19.02 Gaismas dārzu iespējams atmeklēt tikai ar sadarbspējīgu sertifikātu.

Iepriekšējo Ziemas Gaismas dārzu video apkopojumi:
https://youtu.be/5qqgK0-KWpk
https://youtu.be/Yyheysm4u8Q

Gaidīsim Ziemas Gaismas dārzā!

Dalīties