No 2022. gada 24. janvāra līdz martam jau 80. reizi Latvijas Universitātē norisināsies ikgadējā starptautiskā zinātniskā konference. 1. februārī notiks konference par LU Botāniskajā dārzā veiktajiem pētījumiem.

LU konference ir kļuvusi par neatņemamu zinātniskās dzīves sastāvdaļu, kas nes līdzi gandrīz gadsimtu ilgas tradīcijas. Konferences šogad noritēs attālināti, aicinot zinātniekus, referentus un interesentus apmeklēt vairāk nekā 120 sekciju sēdes 4 zinātņu nozaru blokos: dabas zinātnēs, medicīnas un veselības zinātnēs, humanitārajās zinātnēs, sociālajās zinātnēs, 12 prioritārās pētniecības tēmās un starpdisciplināri, iepazīstinot ar aktuālajiem zinātnes sasniegumiem un jaunumiem.

2022. gada 1. februārī no plkst. 13.00 notiks konference, kura ir veltīta LU Botāniskajā dārzā veiktajiem pētījumiem par augu pavairošanu, augšanas īpatnībām, introdukciju, tajā skaitā, izmantojot dzīvo augu kolekcijas ex situ, kā arī par augu selekcijas un introdukcijas teorētiskiem un praktiski pielietojamiem aspektiem. Ir paredzētas divas sekcijas sēdes:

Konferences norises formāts: attālināti Zoom platformā. LU Botāniskā dārza sēdes notiks secīgi, vienā un tajā pašā Zoom pieslēgumā.

Informāciju par visām sekciju sēdēm var atrast konferences mājaslapā. Laipni aicināti visi interesenti! 

Dalīties