Pavasaris LU Botāniskajā dārzā ir pienācis ar ilgi gaidītu notikumu – marta beigās un aprīļa sākumā notiks telpaugu kopšanas kurss. Kurss “Telpaugu kopšana” ir Latvijas Universitātes Interešu izglītības programma, kas būs piemērota gan tiem, kam ikdienas darbs ir saistīts ar augu kopšanu, gan tiem, kas telpaugus audzē savam priekam. Kursā paredzētas gan teorētiskas, gan praktiskas nodarbības. Dalībai kursā jāpiesakās iepriekš.

Kurss sastāvēs no četrām nodarbībām. Nodarbības paredzētas 22., 25., 29. martā un 1. aprīlī no plkst. 18.00 līdz 21.00. Visas nodarbības notiks LU Botāniskā dārza teritorijā.

Nodarbībās tiks sniegtas zināšanas par telpaugiem nepieciešamajiem augšanas apstākļiem un to izvēli atbilstoši telpai. Dalībnieki pilnveidos un papildinās prasmes telpaugu kopšanā, apgūstot pareizu augsnes maisījumu sagatavošanu, augu apgriešanu, pārstādīšanu, pareizu podu izvēli, augu pavairošanu, kaitēkļu apkarošanu un mēslošanu.

Kursu vadīs LU Botāniskā dārza telpaugu kopšanas speciāliste Ingūna Gudrupa. Lekcijas tiks organizētas interaktīvā formā - dalībniekiem būs iespēja gan apmainīties ar pieredzi savstarpēji, gan konsultēties ar LU Botāniskā dārza telpaugu kopšanas speciālisti Ingūnu Gudrupu par sev aktuālajiem telpaugu jautājumiem. 

Noslēgumā visi dalībnieki, kas kursu būs veiksmīgi apguvuši, saņems Latvijas Universitātes apliecību par interešu izglītības programmas apguvi..

Dalības maksa lekciju ciklā 1 personai: 80 EUR (Cenā iekļauts visu nodarbību apmeklējums, ieeja LU Botāniskajā dārzā, augsnes substrāti, augi un citi praktiskajām nodarbībām nepieciešamie materiāli. Dalībniekiem pašiem jānodrošina tikai trauks sukulentu kompozīcijas stādīšanai). LU studentiem maksa ir 66.12 EUR. Dalības maksa jāsedz vienā maksājuma reizē pirms pirmās lekcijas norises.

Pieteikšanās forma: BRĪVU VIETU "TELPAUGU KOPŠANAS" KURSĀ VAIRS NAV! PALDIES PAR IZRĀDĪTO INTERESI!

Lūgums ņemt vērā, ka vietu skaits ir ierobežots. Dalībai nepieciešams Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts.

Plašāka informācija: lina.krike@lu.lv

Dalīties