Pavasara talka LU Botāniskajā darzā. 2022.g.

Iesaistoties Lielās talkas norisē, sestdien, 30. aprīlī, Latvijas Universitātes (LU) Studentu padome un LU Ekopadome aicināja talkotgribētājus uz ikgadējo Pavasara talku, kas norisinājās LU Botāniskajā dārzā Pārdaugavā.

“Ierastā Studentu padomes rīkotā pavasara talka šogad pirmo reizi norisinājās kopdarbā ar Ekopadomi, tā rūpējoties, lai ne tikai tīrāka un sakoptāka ir apkārtējā vide, bet arī lai pašu talkotāju ietekme uz vidi paliek aizvien mazāka un pēc iespējas saudzīgāka,” par sadarbību stāsta LU Ekopadomes vadītāja Gunta Kalvāne, piebilstot, ka arī kopīgā maltīte tika sagādāta, domājot par tās ietekmi uz vidi, izvēloties veģetāru ēdienreizi, turklāt tā tika baudīta īstos traukos, atsakoties no vienreizlietojamiem piknika traukiem.

Ikviens talcinieks tika aicināts domāt par savu ietekmi uz vidi un pārdomāt savus ieradumus, piedaloties talkā. Piemēram, doties uz talku tika rosināts ar velosipēdu, ar sabiedrisko transportu vai automašīnas gadījumā – kopā ar citiem talciniekiem; pirms talkas dalībnieki bija aicināti iestiprināties ar Latvijā audzētiem un ražotiem produktiem un izvēlēties produktus no beziepakojuma veikaliem vai tirgus; pošoties uz talku, dalībnieki tika mudināti izvēlēties elpojošu, vairākkārtu apģērbu no ekoloģiskiem materiāliem, bet gumijas cimdu vietā ikviens tika mudināts izvēlēties auduma cimdus zemes darbiem, kā arī parūpēties, lai līdzi ir atkārtoti uzpildāma dzeramā ūdens pudele. Savukārt pēc talkas tika atgādināts, ka apģērbus ieteicams mazgāt ar ekoloģiskiem mazgāšanas līdzekļiem.

“Priecājāmies, ka talkā piedalījās arī pavisam mazi talcinieki no kādas apkaimes ģimenes, par ko pateicībā tai dāvinājām gada abonementu bezmaksas apmeklējumiem LU Botāniskajā dārzā,” piebilst Ekopadomes vadītāja.

Talkas laikā notika LU Botāniskā dārza sakopšanas darbi, vācot un grābjot pērnās lapas un zarus, ravējot dobes, rūpējoties par jaunu dobju rakšanu un ierīkošanu atbilstoši augiem un to raksturam. 

Pavasara talka LU Botāniskajā dārzā ir LU Studentu padomes tradicionāls pavasara pasākumus, kurš šogad pirmo reizi norisinājās sadarbībā ar LU Ekopadomi.

LU Ekopadome ir LU Studentu padomes, LU Studiju attīstības un pārvaldības pilnveides programmas un LU Akadēmiskā centra attīstības programmas kopīga iniciatīva.

Paldies visiem talciniekiem un organizatoriem! 

Dalīties