Pēc ilgāka pārtraukuma LU Botāniskais dārzs, kurš šogad svin savu simto jubileju, aicina dārza mīļotājus un citus interesentus iegādāties telpaugus, kas ar mīlestību loloti mūsu dārza siltumnīcās. Hoijas, Ķīnas rozes, dažādi fikusi, līdakastes, dracēnas, mirtes, monsteras, murajas, papardes, alojes, bilbergijas, hoijas, baltziedu hemantes, smaržīgās kalīzijas, gastērijas un daudz citu augu Jūs gaidīs no 7. līdz 10. septembrim LU Botāniskā dārza Palmu mājas foajē.

Unikāla iespēja telpaugu tirdziņa ietvaros izjust lielrūpnieka Ādolfa Alberta Leopolda Volfšmita (1816–1895) leģendārās muižas īpašo šarmu, apmeklējot vienu no Latvijas Universitātes Botāniskā dārza vēsturiskajām ēkām. Jau vairāk nekā gadu te, lektorijā, ir iekārtota gleznotājas Karine Paronyanc radošā darbnīca – blakus tai atrodas eksotisko augu paviljoni, zinātniskās laboratorijas, citas vecās muižas ēkas, majestātiska, 150 gadus veca Holandes liepu aleja un bibliotēka. Tieši šeit top gleznotājas lielformāta botānisko fantāziju kompozīcijas, kā arī notiek sezonāli plenēri dārza gleznainajā teritorijā.

Viesiem būs iespēja ne tikai redzēt jaunākas gleznas un personīgi iepazīties ar to autori, bet arī vērot radošo procesu no iekšienes.

Tirdziņa darba laiki:

  • 7.–9. septembris no 10–18
  • 10. septembris no 10–14

Atvērto durvju diena mākslinieces Karine Paronyanc radošajā darbnīcā:

  • 10. septembrī no 11.00–15.00
  • LU Botāniskā dārza lektorijs (sekojiet molbertiem dārza teritorijā)
     

Telpaugi ir ierobežotā daudzumā

 

Dalīties