Pabijusi Daugavpilī un Siguldā, keramikas darbu izstāde “Runā ar mani” ir atceļojusi arī uz Rīgu, uz LU Botānisko dārzu svinēt Rīgas un arī dārza, kas vienmēr priecē, svētkus.

Keramika vienmēr ir bijusi taktila māksla. Tas ir bijis veids, kādā mākslinieks gan runā ar apkārtējo pasauli, gan veic pašrefleksijas darbu. Pieskaroties vēl mīkstam mālam, keramiķa rokās tas atdzīvojas un sāk runāt ar savu autoru un par savu autoru, un var sarunāt daudz ko – veidojas gan raupjas, atskabargainas faktūras, gan maigi līdzenas virsmas. Materiāla spējas iemūžināt emocijas, pacietību, trauksmi, kārtību, ekspresiju, glāstus un mirkļa iespaidus ir neizsmeļamas.

Izstāde “Runā ar mani!” ir keramikas mākslinieku saruna ar skatītāju, kas redz izstādi taktilā veidā. Tie ir mākslinieku pieredzes stāsti, atstāti faktūrās – raupjās, grubuļainās vai, tieši otrādi, maigi nogludinātās glazētās virsmās. Izstādes darbi ir šo sarunu fiksācijas keramikas materiālā, kurš tagad dodas pretī sarunai ar katru, kas ir gatavs tam pieskarties.

Izstādē piedalās 20 Latvijas keramiķi: Ilona Abdulajeva, Sanita Ābelīte, Aivars Baranovskis, Nellija Dzalba, Ilze Emse Grīnberga, Kaspars Geiduks, Katrīna Geiduka, Una Gura, Ieva Jurka, Lauris Krauze, Olga Melehina, Eleonora Pastare, Rūdis Pētersons, Ilona Romule, Līga Skariņa, Agnese Sunepa, Astra Šēnberga, Elīna Titāne, Lilija Zeiļa.

Izstādi LU Botāniskajā dārzā rīko Latvijas Keramikas asociācija. Projekts tapis ar Valsts kultūrkapitāla fonda un Kultūras ministrijas atbalstu mērķprogrammā “KultūrELPA”.

Izstāde būs apskatāma no 18. augusta LU Botāniskajā dārzā darba laikā.

Izstāde, piedaloties Latvijas Keramikas asociācijas biedriem, tiks atklāta 18.08. plkst. 18.00 iepretim Palmu mājai.

Dalīties