Rīgas Centrālās bibliotēkas Iļģuciema filiālbibliotēkā no 7. novembra līdz 3. decembrim ir apskatāma izstāde “Latvijas Universitātes Botāniskajam dārzam 100”.

Latvijas Universitātes Botāniskais dārzs gada garumā ir vēstījis par notikumiem, kas ir saistīti ar dārza simtgadi – pie lasītājiem ir nonākusi grāmata par Botāniskā dārza darbību tā pastāvēšanas 100 gados, ir izdota 100. jubilejai veltīta pastmarka un zīmogota īpašā aploksne, pateicoties mecenātiem, ir uzsākti laistīšanas sistēmas ierīkošanas darbi un iegādāta tehnika, sakopta Holandes liepu Tilia x vulgaris aleja, kas ir nozīmīgs kultūras, vēstures un dabas mantojums, Botāniskais dārzs kā partneris ir iesaistījies daudzos nozīmīgos projektos. Notikumi ir bijis tik daudz!

Rīgas Centrālās bibliotēkas Iļģuciema filiālbibliotēkā no 7. novembra līdz 3. decembrim ir apskatāma izstāde “Latvijas Universitātes Botāniskajam dārzam 100”, kurā vienuviet ir apkopoti visi svarīgākie Botāniskā dārza notikumi gadu simteņa garumā. Kā sarunā minēja Evita Hofmane, bibliotēkas vadītājas vietas izpildītāja, tad, viņasprāt, izstāde ir ļoti izglītojoša un izzinoša.

Botāniskā dārza galvenais uzdevums, kā to tālajā 1937. gadā vēstīja LU Botāniskā dārza izdevums: “Kalpot LU pedagoģiskām vajadzībām un pētniecībai”, aizvien nav zudis. Dārzs veicina ne tikai botānisko zināšanu izplatīšanos plašākā publikā, bet kalpo arī par vietu, kur rūpējas par dabas daudzveidības saglabāšanu.

Izstādes tapšanā izmantoti Latvijas Universitātes Botāniskā dārza arhīva materiāli, Ulda Muzikanta foto, dārza darbinieku privātie foto, Latvijas Universitātes publiski pieejamie materiāli un laikrakstu izgriezumi no Latvijas Nacionālās digitālās bibliotēkas krājuma. RCB filiālbibliotēkas “Pārdaugava” darbinieki ir sagatvojuši arī savu virtuālo izstādi par LU Botānisko dārzu.

 

Dalīties