Latvijas Universitātes Bioloģijas fakultātes 3. kursa studentes Antonijas Rimšas apkopotās fotogrāfijas no putnu gredzenošanas nometnes Rumānijā būs apskatāmas no 15. aprīļa līdz 15. maijam Palmu mājas vestibilā.

Antonija Rimša 2022. gada augustā piedalījās Latvijas Dabas fonda projekta “Game On: Neļausim klimata pārmaiņām uzvarēt!” organizētajā putnu gredzenošanas nometnē Rumānijā. Brauciena mērķis bija padziļināt Eiropas valstu jauniešu izpratni par klimata pārmaiņām. Antonijai bija iespēja iepazīties ar citu Eiropas ornitologu pētījumiem, pielietotajām metodēm un domām par tālāko ornitoloģijas pētījumu attīstību klimata pārmaiņu kontekstā.

Izstādē redzamās fotogrāfijas atklāj piedzīvoto Čitukas gredzenošanas nometnē Melnās jūras piekrastē un iepazīstina ar Donavas un tai līdzās esošo palieņu putnu daudzveidību. Tā kā Donavas delta atrodas uz galvenajiem putnu migrācijas ceļiem un nodrošina atbilstošus apstākļus ligzdošanai un perēšanai, tur var sastapt līdz pat 320 putnu sugām.

 

Izstāde apskatāma Botāniskā dārza darba laikā – aprīlī no plkst. 10.00 līdz 19.00, maijā no plkst. 10.00 līdz 21.00, iegādājoties ieejas biļeti dārzā.

Dalīties

Saistītais saturs

Maija brīvdienās gaidām Botāniskajā dārzā!
03.05.2023.

Maija brīvdienās gaidām Botāniskajā dārzā!

Izstāde "Latvijas 2023. gada dzīvnieks, kukainis, putns un augs"
18.04.2023.

Izstāde "Latvijas 2023. gada dzīvnieks, kukainis, putns un augs"