Atzīmējot Starptautisko augu veselības dienu, 12. maijā no plkst. 10.00 līdz 16.00 Valsts augu aizsardzības dienests (VAAD) sadarbībā ar Latvijas Universitātes Botānisko dārzu un Bulduru Tehnikumu organizē pasākumu skolēniem, kura laikā Gurķu mājā tiks atklāta VAAD ceļojošā izstāde “Skaistie un bīstamie augu kaitnieki”, prezentēta jauna bērnu aktivitāšu grāmata “Veseli augi, vesela planēta” un noritēs dažādas izzinošas aktivitātes.

Augu veselības dienā vēlamies pievērst uzmanību veselīgu augu nozīmei un nepieciešamībai tos aizsargāt, aicinot skolēnus un visus citus interesentus noskaidrot, kādi augiem kaitīgie organismi apdraud konkrētās sugas. 

Pasākuma apmeklētājiem Botāniskajā dārzā būs iespēja iziet Augu veselības orientēšanās taku, atrisināt krustvārdu mīklu un paveikt dažādus interaktīvus uzdevumus, piemēram, atpazīt augus un sēklas, saprast, kuri kukaiņi ir augiem draudzīgi, kuri nē, uzzināt, kā atpazīt kukaiņus dažādās to stadijās, kādi interesanti nosaukumi piemīt augiem kaitīgajiem organismiem, salikt puzles un izspēlēt augu veselības cirka spēli. Piedāvāsim arī bezmaksas ekskursiju, lai iepazīstinātu ar LU Botānisko dārzu un tā ekspozīcijām un augu kolekcijām.

Pasākumā no plkst.10.00 līdz 16.00 aicināts piedalīties ikviens interesents, īpaši tiek gaidītas skolēnu klases. Vēlama skolēnu klašu iepriekšēja pieteikšanās, rakstot uz e-pastu Ilze.donova@lu.lv vai, zvanot 26622537.

Plašāka informācija:

Dace Ūdre, VAAD sabiedrisko attiecību speciāliste,
26425173, dace.udre@vaad.gov.lv, www.vaad.gov.lv

Ilze Donova, LU Botāniskā dārza sabiedrisko attiecību speciāliste,

Ilze.donova@lu.lv, 26622537, www.botanika.lu 

 

Dalīties