“Tāpat kā augi ir atšķirīgi – daži krāsaini, zaļojoši un vijīgi, citi asi un dzelkšņaini, tā arī cilvēki ir dažādi. Jāieskatās dziļāk, lai saprastu cilvēka būtību, kas atklājas rakstura niansēs un ķermeņa kustībās," Elita Svikle.  

Dārza apmeklētāji noteikti ir pamanījuši, ka, sākoties vasaras brīvlaikam, dārzs ir atdzīvojies, pateicoties jauniešu un bērnu skaņajām balsīm. Un ne tikai! Molberti, krāsas un mākslas skolu jaunie gleznotāji dārzā ienes radošu noskaņu un dzīvīgumu! Ilggadējā un veiksmīgā Jaņa Rozentāla Mākslas skolas sadarbība ar LU Botānisko dārzu ir nesusi augļus: no 20. jūnija līdz 19. augustam Latvijas Universitātes Botāniskā dārza Palmu mājas foajē būs skatāma Mākslu izglītības kompetences centra Nacionālās Mākslu vidusskolas Jaņa Rozentāla Mākslas skolas 2. kursa audzēkņu izstāde “Ķermeņa valoda”.

Izstādē būs apskatāmi 2. kursa gleznošanas darbi, un idejas autore un audzēkņu iedvesmotāja, pasniedzēja Elita Svikle, mudinājusi jauniešus saskatīt gan dinamisko un ekspresīvo cilvēka dabu, gan tās harmonisko un līdzsvarojošo pusi. Tā tapuši darbi ar nosaukumiem “Tinte un emocijas”, “Smilšu pulkstenis”, “Dzīves bauda”, “Spogulī”.

Izstādē piedalās: Alise Gaile, Lelde Dobele, Grieta Brālēna, Līva Sipjagina, Keita Aizstrauta, Denīze Jēkabsone, Tīna Amata, Dārta Goba, Linda Baumane, Mišela Hrističa, Egija Jaunzema.

Aicinām uz izstādes atklāšanu un meistarklasēm 20. jūnijā plkst. 16.00. Apmeklētājiem būs iespēja ne tikai redzēt zaļajā oāzē radītos darbus, bet kopā ar jauniešiem ļauties gleznošanas priekam!

Ieeja pasākumā, iegādājoties ieejas biļeti dārzā.

Dalīties