LU Botāniskā dārza Palmu mājas vestibilā no 2. decembra līdz 31. janvārim norisināsies izstāde "Daba staro".

Lampu izstāde, kas gada tumšākajā laikā dārzā ienes gaismu, ir tradīcija, kas jau vairākus gadus ir priecējusi gan apmeklētājus, gan pašus dārza darbiniekus. Apmeklētājus priecēs krāšņas gaismas un darbi, kas tapuši divos ar roksmēluma papīra un dabas materiālu izmantošanu saistītos vasaras projektos.

No 16. – 21. jūlijam Ritē notika IV starptautiskais IAPMA – Starptautiskās papīrizgatavotāju un papīrmākslinieku asociācijas papīra liešanas simpozijs. Šogad ar akcentu uz radošo procesu, tāpēc vairāki izstādes darbi ir tapuši pēc simpozija, lietojot apgūtās tehnikas. Simpozija laikā Ērika Zutere vadīja zīnu darbnīcu un papirusa izgatavošanas procesu, Dina Baumane akvareļu eksperimentu darbnīcu, Kristīne Japiņa armatūru izgatavošanas darbnīcu, Līga Strapcāne zīmogu darbnīcu un Ilze Dilāne roksmēluma papīra izgatavošanu no dažādām šķiedrām.

No 1.–7. augustam Dzērbenē tika realizēta Radošās mājas Memberi projekta DABA RADA–2023 atraktīvākā daļa. Izstādē redzami darbi, kas tapuši tekstilmākslinieces Ērikas Zuteres seminārdarbnīcā Daba krāso, lietojot ekoprintu – augu atspiedumus uz papīra un zilo indigo krāsu. Mākslinieces Ērikas Mālderes darbnīcā izgatavotais īpašais papīrs no otrreizējās pārstrādes papīrmasas, abakas šķiedras un augiem dizainera Aigara Lenkeviča Lampu meistarklasē pārtapa par gaismas ķermeņiem – lampām.

Aktivitātes atbalsta Papīra darbnīca CRONQUIST un Rites Tautskola.

Kontakttālrunis: Ilze Dilāne 25608690

Projektu atbalsta: LKKF, Vidzemes vēsturisko zemju kultūras programma un Lampu dizaina darbnīca.

Kontakttālrunis: Ērika Māldere: 29424560

 

Dalīties