Līdz ar skanošajiem putnu kāšiem, rotaļīgi čalojošiem strautiem un pumpuriem, kas raisās, mostas pavasaris arī astoņos skaistākajos Latvijas dārzos, kas aicina doties “Ziedu ceļos”. Ielūkojieties marta piedāvājumā!

Marts jo sevišķi koši iesācies

  • “Jaunrūjās” Cēsu novadā. Te jau atkal uzziedējis "astotais pasaules brīnums" – pasaulē vienīgais koši rozā krokuss. Tas gan nav viss, jo acīm liek nožilbt vēl daudzi simti citu jau uzziedējušu pavasara vēstnešu. “Jaunrūjās” ikvienu sagaida viesmīlīgie un zinošie mājas saimnieki Guna un Jānis Rukšāni.
  • LU Botāniskā dārza siltumnīcas apmeklētājus apbur krāšņi ziedošās acālijas un aizrauj interesantie stāsti par tām. Dārza teritorijā uzziedējušas arī burvjlazdas, vistērijas, sniegpulkstenītes un citi pavasara vēstneši. Starptautiskajā sieviešu dienā, 8. martā, jaunajai sezonai tiks atklāta Tauriņu māja.
  • Nacionālais botāniskais dārzs Salaspilī vēsta, ka pirmie pavasara vēstneši – sniegpulkstenītes, agrie īrisi, Šovica vēlziedes, pirmās erantes – jau modušies. Dārza Oranžērijā kā vienmēr viss zeļ un plaukst!
  • Rundāles pils dārza šarms mijas ar pils iekštelpu vērienīgo ekspozīciju un iespēju tās aplūkošanai, iejūtoties baroka laika atmosfērā.
  • Savukārt, pavasarīgās pastaigās aicina LVM Kalsnavas arborētums, Babītes rododendri, Lēdurgas dendroparks un Dobeles ceriņi. Šie dārzi koši ziedēs vēlāk, bet tieši agrā pavasarī dārzos īpaši labi var novērot koku stumbru dažādo ģeometriju, to krāsas un kontrastus.

Akcija “Ziedu ceļos” norit otro gadu un tās laikā no 1. februāra līdz 30. oktobrim ikviens aicināts apceļot astoņus Latvijas skaistākos dārzus un iepazīties ar to ziedošajām kolekcijām, par katru apmeklējumu krājot zīmodziņu un akcijas noslēgumā iepriecinot sevi ar kādu pārsteiguma balvu.

Akcijas kartītes zīmogu krāšanai var saņemt minēto objektu informācijas centros vai tematisko svētku norises vietās.

Dalīties

Saistītais saturs

Acāliju pilnzieds
03.04.2024.

Acāliju pilnzieds

Ar mīlestību doties Ziedu ceļos!
07.02.2024.

Ar mīlestību doties Ziedu ceļos!

ZIEDU CEĻOS 2024
01.02.2024.

ZIEDU CEĻOS 2024