Sadarbībā ar Valsts augu aizsardzības dienestu aicinām skolēnus apmeklēt Starptautiskai augu veselības dienai veltītu interaktīvu pasākumu LU Botāniskajā dārzā.

17. maijā no plkst. 10.00 līdz 16.00 gaidām aizrautīgus un zinātkārus jauniešus, lai iepazīstinātu ar augu augšanas procesu, sākot jau no sēkliņām, uzzinātu no kā augus jāsargā, lai tie izaugtu spēcīgi un ražīgi, veidotu pasaules kultūraugu karti un izstāstītu savu Augu veselības dienas stāstu.


Pasākumā laikā skolēni komandās varēs sacensties aizraujošu uzdevumu izpildē, esam iecerējuši dažādas darba stacijas un uzdevumus katrā.
Un, protams, esam paredzējuši arī balvas!


Apvienoto Nāciju Organizācija 12. maiju pasludināja par Starptautisko augu veselības dienu, lai palielinātu izpratni par to, kā augu veselības aizsardzība var palīdzēt izbeigt badu, samazināt nabadzību, aizsargāt bioloģisko daudzveidību un vidi, kā arī veicināt ekonomisko attīstību. Šī diena ir Starptautiskā augu veselības gada 2020 galvenais mantojums.

Ieejas biļete skolēniem – 2 eiro. Pavadošajiem skolotājiem ieeja ir bez maksas.
Pasākumā no plkst.10.00 līdz 16.00 aicināts piedalīties ikviens interesents, īpaši tiek gaidītas skolēnu klases. Vēlama skolēnu klašu iepriekšēja pieteikšanās, rakstot uz e-pastu Ilze.donova@lu.lv vai, zvanot 26622537. Pieteikumus gaidīsim līdz 16. maijam.

Papildu informācija:

Dace Ūdre, VAAD sabiedrisko attiecību speciāliste,
26425173, dace.udre@vaad.gov.lvwww.vaad.gov.lv

Dalīties